Ukończyła studia magisterskie na kierunku dietetyka na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym.
oraz szkolenia z zakresu: „Edukator w cukrzycy”, „Dietcoaching” 1 i 2 stopień organizowane przez Nutricenter, „Diety wegetariańskie w praktyce” organizowane przez Wegecentrum, szkolenie „Dietoterapii w chorobach autoimmunizacyjnych” dr inż. Katarzyny Kowalcze.
Odbyła studia psychologiczne na Uniwersytecie Gdańskim, specjalność neurobiopsychologia i ukończyła kurs „Psychodietetyka w praktyce” organizowane przez Akademię Wiem co jem.
Odbyła staże w Uniwersyteckim Centrum Klinicznym w Gdańsku na oddziałach gastroenterologii, alergologii i pulmonologii, rehabilitacji kardiologicznej, diabetologii i nefrologii.
Odbyła również roczny staż w Centrum Interwencji Kryzysowej w Gdańsku.
Pracuje z osobami dorosłymi i dziećmi powyżej 15 roku życia, zajmuje się pomocą w redukcji masy ciała, żywieniem klinicznym, zaburzeniami odżywiania, dietoterapią w czasie ciąży i laktacji, dietami roślinnymi.
Uczy swoich pacjentów jak jeść pozytywnie i żyć zdrowo.